Om oss

Vi heter Veronika (28 år) og Daniel (31 år) som bor på et småbruk på Kynnberget i Sørskogbygda. Her lever vi med en skokk med dyr og fin natur. Vi har nå bodd her i tre år og stortrives.

Friluftsliv, hundekjøring og jakt opptar mye av tiden. Det meste av aktiviteter pågår sammen med hund. Vi har syv sledehunder og to jakthunder per dags dato. Hundekjøringen er på hobbynivå og vi deltar ikke i noen løp. Jaktmessig går det for det meste i småviltjakt. Dio er avlet på fuglehund-gener, og brukes mest på fugl. Jett derimot er avlet på allsidige jakthunder, så hun skal brukes til alt fra klovvilt til fugl.

Ellers på gården bor det geiter, høner, kaniner og katter. Som gir oss kjøtt, geitemelk, egg og ikke minst mindre mus på låven.

Målet er å drive oppdrett på både Kleiner Munsterlander og Lundehund på sikt. Vi vurderer å gå over på Grønnlandshund i stede for Alaska Huskies på sikt, så da blir det nok avl på det også, men det er mange år frem i tid.

Navnet Huskylander oppsto vel da vi var nyforelsket og hadde hver vår hund. Vi var på flere overnattingsturer ute med hundene. Veronika hadde da Nova (Alaska Husky) og Daniel hadde Dio (Kleiner Munsterlander). Det ble da en mashup som satte Huskylander til livs.